اسهل طريقة لعمل البوريك
نظرا لان وجبة الافطار هى الوجبة الاساسية الازمة للجسم فينصح بعدم تفويتها لانها تمد الجسم بالطاقة الازمة طوال النهار كما تعطى احساس بالنشاط والتركيز لذلك ننصحك بعدم اهمالها ولان البعض يمل من تناول نفس الانواع المكررة فى هذه الوجبة فاليك وجبة لذيذة وغير مكلفة لتقديمها مع حليب دافئ صباحاوهى البوريك المصنوع بالمنزل
المقادير:
-نصف كيلو دقيق -100جرام زبدة
-معلقة صغير بيكنج بودر -معلقة كبيرة خميرة
-ربع معلقة صغيرة محسن -ماء دافئ للعجن
-ملعقتين كبار من السكر -بيضتين
للحشو:
-اى نوع جبنة تفضليه وممكن لحمة معصجة او خضروات حسب الرغبة
-ملعقة صغيرة زيت زيتون -رشة نعناع -رشة زعتر
للتزيين:
-بيضة -ربع كوب لبن -حبه البركه او سمسم حسب الرغبة
طريقة التحضير:
في وعاء نضع الدقيق وعليه الخميره والسكر والملح ونقلب ونضيف الزبدة ونعجن ونضيف البيضه وملعقةالمحسن
ونبدا بالعجن ونضيف الماء تقريبا كوب ونصف ونعجنها جيدا ونغطيها ونتركها تخمر ساعه ثم نفردها تحتها رشه دقيق وبالقطاعه نقطعها دوائر ونضيف الحشوه ونكون ضربين بيضه برشه فانليا وندهن بيها طرف الدائره قبل غلقها علي بعض ونقفلها وبظهر الشوكه زى القطايف ونرصهافى صينية مدهونة بالزيت و نلمعها ببيضه وربع كوب لبن ونرشها بحبه البركه او سمسم ونتركها نصف ساعه قبل الخبزتخمر مرة اخرى وندخلهاالفرن علي درجه حراره 190 لمده ربع ساعه
وبالهنا والشفا
المقادير:
-نصف كيلو دقيق -100جرام زبدة
-معلقة صغير بيكنج بودر -معلقة كبيرة خميرة
-ربع معلقة صغيرة محسن -ماء دافئ للعجن
-ملعقتين كبار من السكر -بيضتين
للحشو:
-اى نوع جبنة تفضليه وممكن لحمة معصجة او خضروات حسب الرغبة
-ملعقة صغيرة زيت زيتون -رشة نعناع -رشة زعتر
للتزيين:
-بيضة -ربع كوب لبن -حبه البركه او سمسم حسب الرغبة
طريقة التحضير:
في وعاء نضع الدقيق وعليه الخميره والسكر والملح ونقلب ونضيف الزبدة ونعجن ونضيف البيضه وملعقةالمحسن
ونبدا بالعجن ونضيف الماء تقريبا كوب ونصف ونعجنها جيدا ونغطيها ونتركها تخمر ساعه ثم نفردها تحتها رشه دقيق وبالقطاعه نقطعها دوائر ونضيف الحشوه ونكون ضربين بيضه برشه فانليا وندهن بيها طرف الدائره قبل غلقها علي بعض ونقفلها وبظهر الشوكه زى القطايف ونرصهافى صينية مدهونة بالزيت و نلمعها ببيضه وربع كوب لبن ونرشها بحبه البركه او سمسم ونتركها نصف ساعه قبل الخبزتخمر مرة اخرى وندخلهاالفرن علي درجه حراره 190 لمده ربع ساعه
وبالهنا والشفا