طريقة عمل بيض اسكتلندى - أفلام أكشن

الأحد، 1 نوفمبر 2015

طريقة عمل بيض اسكتلندى


المقادير :

  1. 5 x عدد بيضة (مسلوقه)
  2. 2 x عدد بيضة (للغطاء)
  3. 1 x كوب (140 جرام) دقيق
  4. 1 x كيلو لحمة مفرومة
  5. 1 x كوب (140 جرام) بقدونس طازج (مفروم)
  6. 1 x كوب (140 جرام) بقسماط مطحون
  7. 1 x معلقة صغيرة نعناع مجفف
  8. 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (او حسب الرغبة)
  9. 1 x عدد بصلة مفرومة
  10. 1 x كوب (140 جرام) بقسماط مطحون (للغطاء)
  11. 1 x معلقة صغيرة ملح (او سحب الرغبة)
  12. 1 x كوب (240 مللى) زيت عباد شمس (للقلى)

    الخطوات :

    1. ضعى اللحم والبقسماط المطحون والبصل والنعناع المجفف والبقدونس والتوابل فى طبق غويط ويتم خلطهم الى ان يتجانسوا جميعا.
    2. وضعى الكفته فى الثلاجه لمده نص ساعة.
    3. ثم احضرى البيض المسلوق وضعيه فى الدقيق.
    4. أخذى كل بيضه ولغلفيها بعجينه الكفته.
    5. ثم ضيفى اتنين بيضه فى طبق صغير واخلطيهم جيداً ..وفى طبق تانى ضعى البقسماط.
    6. ثم أخذى كور الكفته وقلبيها فى البيض ثم البقسماط واقليهم فى الزيت الغزير الساخن.
    7. ثم اقسمى كور الكفته الى نصفين ..وتقدم ساخنه وبالهنا والشفا.
    إعلان متجاوب
    إعلان متجاوب
    إعلان متجاوب

    Pages

    مسلسلات رمضان 2017

    Subscribe

    إضهار المزيدأخر المقالات