طريقة عمل فشار بيتي
المقادير :
- 1 x كوب ذرة فشار
- 1 x معلقة كبيرة زيت فول السوداني (أو زيت نباتي)
- ½ x معلقة صغيرة ملح
- شغلى البوتاجاز على عين متوسطة
- وضيفى معلقة زيت الفول السوداني ورشى عليهم الملح و استنى ثواني قليلة لحد ما الزيت يسخن
- ثم سخنى الزيت وضيفى 3 حبات ذرة في الحلة وقومِ بقفله وغطى الحلة واستنى لما يتحولو لفشار
- لما تتحول الـ3 حبات الي فشار ده معناه ان احنا جاهزين نضيف باقي كمية الذرة
- وضيفى باقي كمية الذرة في الحلة واقفلى الغطى ، ثم شيليه من على نار لمدة 30 ثانية .
- ثم رُجى الحلة و رجعيها على النار و اول ما نبتدي نسمع صوت الذرة و هو بيتحول (صوت الطرقعة) نبدأ نرُج الحلة مرة أو اثنين كويس
- لما صوت الطرقعة يبدأ يخف جدا شيلى الحلة من عل النار حتى لا تحترق الفشار.